Toneelhuis - Bourlaschouwburg, Antwerpen

Date added: 
29/05/2017

Mathys en Levanto voltooien uitdagende restauratie

Aan de Komedieplaats in Antwerpen prijkt de bijna 200 jaar oude Bourlaschouwburg: en Belgische, neoclassicistische parel die al sinds zijn eerste dag theaterliefhebbers welkom heet. Met de vele jaren én de huisvesting van gezelschap Toneelhuis op de teller smeekte het gebouw om een renovatie. De casting van uitvoerder Levanto en verfexpert Mathys bleek daarvoor een gelukkige keuze. De opdracht begon bij het schilderen van het voorportaal, de inkomhal en niveau 1 van de schouwburg. Een succes, want dankzij de realisaties besloten opdrachtgevers Stad Antwerpen en Monumentenzorg er de drie niveaus aan toe te voegen. De werken startten in 2015 en werden eind 2016 afgerond. Een mooi project.